Get Adobe Flash player

12. мај – Међународни дан медицинских сестара

altЗнање, брижност, одговорност, посвећеност

Међународни дан медицинских сестара - 12. мај обележава се широм света на годишњицу рођења Флоренс Најтингел, британске медицинске сестре која је била пионир модерне медицинске сестре као признате професије. Међународни дан медицинских сестара 2023. је фокусирање на "будућност сестринства".
Сваке године Међународни савет медицинских сестара (ICN)препоручује тему за медицинске сестре широм света којом се треба бавити током године.Овогодишња тема је дефинисана под слоганом„Медицинске сестре: наша будућност“
Улагање у професију медицинске сестре уз поштовање људских права обезбедиће боље глобално здравље.
ИЦН је на својој веб страници објавио компилацију студија случаја које су доставиле медицинске сестре широм света како би показао иновативни рад у који су укључени сваки дан (https://www.icn.ch/what-we-do/campaigns/international-nurses-day).

Наше медицинске сестре.Наша будућност. Глобална кампања која поставља шта желимо од сестринства у будућности како бисмо се суочили са глобалним здравственим изазовима и побољшали глобално-здравље за све. Морамо да учимо из лекција пандемије и да их преточимо у акције у будућности.

Сада је тренутак да погледамо у будућност и покажемо шта ће ове инвестиције значити за негу и здравствену негу.Наше медицинске сестре.Наша будућност. Кампања ће осветлити медицинске сестре и светлију будућност.Фокусирање на „светлију“ будућност сестринства и начин на који та професија може помоћи у побољшању глобалног здравља за све биће у центру овогодишњег Међународног дана медицинских сестара.