Get Adobe Flash player

Нове превентивне акције

22.9.2011

Улична акција поводом Светског дан срца одржаће се у четвртак 29.9.2011. од 8 до 11 часова на шеталишу. Тада ће екипе здравствених радника из Превентивног центра и Патронажне службе мерити крвни притисак, шећер у крви, холестерол, триглицериде, тежину, висину, БМИ, вршиће и процену здравственог ризика и давати савете за здраво срце и делити едукативни материјал.

Пре тога слична акција ће се спровести и у Чокешини у уторак 27.9.2011. од 8 до 11 часова у здравственој амбуланти.

Сматрајући да промоција здравља подстиче и развија здравствену културу, што значајно доприноси квалитетнијем животу наших суграђана, мобилна јединица Превентивног центра Дома здравља посетила је током августа и септембра и запослене у јавним предузећима: Град, Националу службу за запошљавање, Катастар и Урбанизам. Циљ посете је био приближавање превентивних прегледа запосленим суграђанима који због радних обавеза ретко посећују здравствене установе.

Користећи нерадне дане (верски празници) у пољопривредним радовима, мобилна јединица Превентивног центра Дома здравља организовала је акцију бесплатних превентивних прегледа 19.августа у амбуланти у Коренити, а 28.августа у просторијама месне заједнице у Јелаву.