Get Adobe Flash player

Обележавање Светског дана борбе против злоупотребе дрога

 

26.6.2011.У организацији Дома здрављаДр Миленко Марин“ у Лозници је 26.јуна 2011.г. од 10 до 16 часова на платоу испред Вуковог дома културе, обележен Светски дан борбе против дроге. Акција је изведена партнерским ангажовањем Превентивног центра, Саветовалишта за младе, Патронажнеслужбе, Психијатријске службе Опште болнице , КЗМ, Црвеног крста Лозница, и активиста и волонтера бројних омладинских организација.

Акцију су финансијски подржали Град Лозница кроз пројекат  За живот без дроге. Учеснике манифестације је посетио  градоначелник Лознице, Видоје Петровић који је навео да је циљ акције подизање свести грађана о опасности од дрога, да је град препознао активност и посвећеност служби Дома здравља као и невладиног сектора и да подржава активности већ неколико година.

Прим. др Нада Ђурић, је изјавила да је ова акција једна у низу којом се грађани сензибилишу на ове теме, а рад са младима у Лозници је континуиран и систематичан, од деце у вртићима, млађих основаца, старијих, па затим и међу средњошколцима, кроз рад саветовалишта за младе, превентивног центра Дома здравља.

Бројни медији су пратили догађања: Танјуг, Бета, РТВ Лотел, РТВ Подриње, Лозничке новости, а били су и дописници Курира.

Било је преко 100 учесника активности, а волонтери су делили промотивни материјал и анкетирали пролазнике о раширености зависности и дрога у Лозници. Резултати ће бити ускоро објављени.