Get Adobe Flash player

Службе:

Општа медицина
 • Хитна медицинска помоћ
 • Медицина рада
 • Служба за заштиту жена
 • Поливалентна патронажа
 • Стоматолошка здравствена заштита
 • Лабораторијска дијагностика
 • Правни и кадровски послови
 • Економско финансијски послови
 • Техничко одржавање
 • Здравствене заштита деце и омладине
 • Здравствени центар Лозница обележио лекарску славу

  alt14.11.2023. У Здравственом центру Лозница, свечано уз ломљење славског колача обележена је лекарска слава.

  Званице је поздравила др Јадранка Маринковић в.директор Здравственог центар Лозница и представила своје сараднике- др Кристијану Илић, помоћника директора за секундарну здравствену заштиту и др Жељка Дишића, помоћника за примарни ниво здравствене заштите.

  На почетку обраћања колегама посебно се захвалила Председнику Републике Србије, Александру Вучићу и Влади Републике Србије што су одвојили значајна средства за изградњу Хируршко-гинеколошког блока као и реконструкцију постојећих објеката.

  Улагања у здравство у Лозници су огромна:

  Завршена реконструкција три одељења ОБ Лозница (интерног, грудног и психијатрије), изградња новог Хируршко-гинеколошког блока и котларнице, завршен пројекат.

  Вредност овог улагања је 1,8 милијарди динара.

  Финансирање из буџета Републике Србије и буџетаГрада Лозница (израда пројектне документације и надзор 36,1 милиона динара)

  Наставак реконструкције ОБ Лозница- Пројекат је у току

  реконструкција постојећег хируршког блока,Инфективног одељења, Одељења патологије, Oдељења физикалне медицине, Одељења педијатрије, зграда поликлинике.

  • Вредност: 4 милијаради динара
  • Финансирање из Буџета РС
  • Испорука медицинске дијагностичке опреме за Општу болницу је у току
  • Вредност: 9,3 милиона еура
  • Финансирање из БуџетаРС

  Планирана је сукцесивна испорука опреме.

  Захвалила се посебно градоначелнику Лознице господину Видоју Петровићу и градској управи Града Лозница на несебичној помоћи и подршку у раду.

  За потребе лечења наших суграђана у Дому здравља „Др Миленко Марин“из буџета града је у претходном периоду уложено 133 милиона динара и то за:

  Реконструкција објекта здравствене станице у Лешници, вредност је 57.451.498,00 динара а финансирање је било из Буџета РС

  Површина објекта:405,98 м2, а површина парцеле 1.611, 67 м2

  Набављено је и пет 5 санитетских возила,4 комби возила за превоз дијализираних лица,3 путничка аутомобила за превоз здравствених радника на терену, један 4 Д ултразвук ии два 2 Д ултразвука,дигитални апарат за стоматологију и рендген,2 аутоклава за стерилизацију,набавка медицинске опреме (2 стоматолошке столице, 2лабораторијске центрифуге, ЕКГ апарат, лабораторијски микроскоп, средства за имобилизацију, аспиратори..), гасификација котларнице у здравственој станици Лешница, реконструкцијаСлужбе медицине рада, прикључак на даљинско грејање, опрема за вешерај, набавка рачунарске опреме.

  На крају говора се захвалила свима који су: „данас са нама обележавају лекарску славу свете Враче Козму и Дамјана“ и додала да ....“данас је и разлог да славимо спајање Опште болнице и Дома здравља у једну целину Здравствени центар Лозница који има 1273 запослена радника, а од тог броја 244 лекара.

  Колегама поручујем да смо заједно ту да радимо за добробит нашег народа а да се што више међусобно уважавамо.

  Данас бити доктор није само занимање, то је заправо стил живота. И управо данас је прилика да се окупимо и прославимо наше свеце, заштитнике наше професије и да на тај начин развијамо дух заједништва међу нама.

  Моји сарадници, др Кристијана и др Жељко Дишић, и ја трудићемо се да квалитет пружања здравствених услуга подигнемо на виши ниво.

  Трудићемо се да одржимо и унапредимо све расположиве капацитете и кадрове, а свакако и техничку опремљеност.

  Свим колегама лекарима, свим здравственим радницима, од срца честитам славу, уз жељу да будемо поносни на привилегију да се бавимо овом хуманом професијом- изјавила је у обраћању др Јадранка Маринковић в.д. директорка Здравственог центра Лозница.

  alt