Get Adobe Flash player

Заштита оралног здравља

altДом здравља "Др Миленко Марин" са Службом за стоматолошку здравствену заштиту је интензивирао активности током недеље здравља уста и зуба, на информисању становништва о значају оралног здравља и мерама превенције и посебно о потребама и могућностима да се личним ангажовањем и позитивним понашањем чува и унапређује здраље уста и зуба.

Кампања која се спроводи сваке године треће недеље маја месеца има за циљ да се додатно мотивишу појединци и породице, заједница и доносиоци одлука нза активан однос на унапређењу оралног здравља с обзиром да обољења имају велики здравствени, социјални и економски значај па представљају јавно здравствени проблем у многим земљама.

Др Маријана Грујичић скренула је пажњу ученицима од првог до четвртог разреда да одржавање адекватне хигијене подразумева редовну хигијену уста и зуба после сваког оброка адеквантим меким четкицама, пастом са флуором и денталним концем или посбним четкицама за простор између два зуба. Посета стоматологу ради редовне контроле и смањење уноса шећера и правилна исхрана.

Директорка основне школе "Јован Цвијић", Цветана Срећковић изразила је посебно задовољство што се едукација Стоматолошке службе одвија баш у њиховом простору и за њихове ученике јер је ово још једна прилика да млади добију важна и корисна предавања. Посебно је нагласила добру сарадњу са Домом здравља и у оквиру других тема и области.


alt
alt
altaltaltaltalt