Get Adobe Flash player

Саветовалиште за дијабетес у Драгинцу

altДана 21.07.2016.године, екипа Превентивног центра и Саветовалишта за дијабетес посетила је здравствену станицу у Драгинцу и извршила преглед око тридесет грађана Драгинца и околине. Давани су савети и одржане су радионице у групама са особама које су на инсулину, посебно за оне који су оралној терапији а посебно они који нису још на терапији од дијабетеса, а имају повећан ризик за обољевање.

Анализиран је шећер у крви, мерена висина крвног притиска, а по процени лекара за одређене пацијенте је извршен преглед и гликолизираног хемоглобина. Поред др Милоша Радојчића који ради у саветовалишту за дијабетес у Дому здравља Лозница и Христине Деспотовић и Драге Тадић, била је и представница Ново Нордиска, која је на лицу места мерила ХбА1Ц.

Акција је била веома успешна, многи грађани који имају проблем са шећером у крви су чули детаљне савете о понашању, исхрани, физичкој активности, коришћењу лекова, мерењу шећера у крви.

Саветовалиште за дијабетес у Дому здравља ради сваког уторка од 11 часова, а прегледи се могу заказати на број телефона 877 378, сваког радног дана.

alt
altaltalt


altaltalt