Get Adobe Flash player

Лекарска слава

alt14.11.2016. Свечаним чином освећења славског жита и сечењем славског колача, лекари Дома здравља и Опште болнице обележили су заједно, своју еснафску славу Свете враче Козму и Дамјана.

Слава је обележена свечано, традиционално скромно како налажу хришћански православни обичаји у присуству представника локалне самоуправе, руководства и запослених обе установе.

Др Бранка Красавац, в.д.директор Дома здравља Лозница је поздравила све присутне и захвалила се што подржавају здравствене установе Лознице у настојањима да здравствена заштита у Лозници буде боља и ефикаснија, а посебну захвалност изразила је руководству Града Лознице и градоначелнику Лознице Видоју Петровићу, за разумевање и помоћ у раду и функционисању Дома здравља.

Др Зоран Ковачевић, в.д.директор Опште болнице је честито славу својим колегама и позвао се на житије Светих Козме и Дамјана где пише како су они "сијајући својим добрим делима, од Бога добили дар исцељивања.

" Пожелео бих да овај дан прославимо не само паљењем славских свећа, већ и распаљивањем оних искри доброте које сасвим сигурно леже дубоко у свима нама“.

Др Ковачевић је позвао и све здравствене раднике да се угледају на Козму и Дамјана, те врате исконским вредностима као што су човекољубље и топли, људски контакт.