Get Adobe Flash player

Саветовалиште за труднице

altДраге будуће маме,

Дом здравља Лозница дужи временски период у оквиру Служби за здравствену заштиту жена и Службе поливалентне патронаже организује школу родитељства кроз психофизичку припрему трудница за порођај, а у циљу унапређења сазнања о трудноћи, порођају и нези детета након порођаја. Школа за труднице је саставни део здравствене заштите трудница. Она представља део редовних посета гинеколошкој служби.

Програм има за циљ да пружи потребне информације о току трудноће и припреми трудницу и будућег тату као и породицу за долазак новорођенчета.У оквиру програма трудница се упознаје са физиологијом трудноће и оним што она прати. Посебан акценат се ставља на припрему за дојење, хигијенско-дијететски режим, здраве навике, исхрану, психолошком и емоционалном стању у трудноћи, припреми породице за долазак новог члана, припреми за порођај

Трудноћа је специфично стање за сваку жену. Емоционално врло ангажован део живота, означава улазак у нову животну фазу. Све ово захтева много шири приступ у раду са трудницама како би имали конплетан обухват и праћење, и довели трудницу до порођаја спремну за оно што је очекује у породилишту и у првим данима са бебом. Од 26-те недеље труднице уз писану сагласност изабраног гинеколога могу да се јаве за психофизичку припрему за порођај, медицинским сестрама Драгани Маринковић или Милани Вујадиновић у Служби за здравствену заштиту жена Дома здравља.

Желимо да Вашим активним учешћем допринесете популаризацији овог вида едукације трудница и ваше породице.

altaltalt

alt