Get Adobe Flash player

XXVII Недеља здравља уста и зуба

alt18.05.2017.Запослени у Служби стоматолошке здравствене заштите Дома здравља, традиционално обележавају Недељу здравља уста и зуба као веома значајну у календару јавног здравља. Ове године су поводом 27.недеље организаване разне активности за унапређење здравствене заштите уста и зуба. Расписан је конкурс за децу предшколског и школског узраста за ликовне и литерарне радове, и од преко 200 пристиглих радова у Дом здравља најбољи су прослеђени у Институт за јавно здравље где ће се вршити изборих и награђивање најбољих.

Организовано је и предавање у ОШ "Вера Благојевић" у Бањи Ковиљачи, за ученике од првог до четвртог разреда.

Начелник Службе стоматологије, Дома здравља "Др Миленко Марин", др Зоран Симеуновић, спец.оралне хирургије подржао је активности на промоцији здравља и истакао значај обележавања овог датума нарочито код деце предшколског и школског узраста.

"Служба стоматологије упркос мањку запослених, одлично функционише на свим нивоима"- закључио је др Симеуновић.

Смернице за очување оралног здравља, ученицима, дао је др Радосав Ивановић, стоматолог запослен у стоматолошкој амбуланти у Бањи Ковиљачи.

Недељу здравља уста и зуба подржао је и Црвени крст Лозница, који је ученицима основне школе у Бањи Ковиљачи овим поводом поделио четкице и пасте за зубе.

altaltaltalt