Get Adobe Flash player

Град Лозница доделио признање прим.др Нади Ђурић

alt16.06.2017.Градска управа Лознице прославила је Дан града и тим поводом организована је свечана академија у Вуковом дому културе и уручење највиших градских признања истакнутим институцијама и појединицима.

Градоначелник Видоје Петровић подсетио је да је 16. јуна 1866. године указом кнеза Михаила проглашена прва самоуправа у Подрињу, годину дана пре него у Шапцу или Београду.

Лозница је са зачеља лествице девастираних средина споља и изнутра, за једну декаду, доживела позитиван обрт и постала пример добре праксе, град у процесу са јасном политиком, идејом и иницијативом, у балансу и залагању, никако у загрљају времена и оскудних прохтева- рекао је и подсетио да у години када Лозница бележи пуну деценију статуса града славимо још један велики и редак јубилеј - седам векова Манастира Троноше, светиње старије од боја на Косову, али и открића Америке.

Највише признање града, Повељу, добио је шабачки епископ Лаврентије док су добитници плакета компанијe ''Радаљац'', ''Два брата'', архитекта Бранко Станојевић, гимназијалац Димитрије Павлов, прим. др Нада Ђурић,специјалиста епидемилогије, директорка ОШ ''Кадињача'' Нада Остојић, вишеструки добровољни давалац крви Слободан Јездимировић, оснивачи фондације ''Драгослав и Љиљана Ловрић'', параолимaltпијац, стрелац Здравко Савановић и спортски новинар Зоран Јанковић.

alt