Get Adobe Flash player

Добра сарадња са Министарством здравља

alt07.07.2017.Активношћу, изузетним залагањем и добром сарадњом са Министарством здравља, директора др Бранке Красавац и њених сарадника, током ове године посао на неодређено радно време добили су млади доктори медицине. Запошљавањем младих лекара не само да се подиже квалитет и доступност здравствене заштите на целој територији Града Лознице, већ и развија могућност развоја примарне здравствене заштите.

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар приредио је у четвртак, у згради Палате „Србија“, свечани пријем за лекаре који су у овој години отпочели са радом у здравственим установама Србије. Свечани пријем и састанак са више од 400 новозапослених лекара представљао је уједно и промоцију нове генерације здравствених радника, лекара који ће у наредним годинама дати свој допринос унапређењу здравственог система Србије.


Поздрављајући окупљене лекаре, министар здравља Златибор Лончар истакао је да је у току ове године запослено 1.644 здравствених радника, а да ће у наредном периоду бити запослено још њих 1000.

Ви сте будућност српског здравства. Људи који већ данас брину о здрављу неких од нас и наше деце. Министарство здравља и држава Србија ће и даље настојати да вам обезбеде добре услове рада, могућност адекватног стручног усавршавања у складу са светским трендовима и, наравно, сигурна и добра примања. А то значи и наставак улагања у обнову постојеће здравствене инфраструктуре, изградња нових и савремених здравствених установа, улагање у најмодернију медицинску опрему...

На крају обраћања, подсећајући да је до сада одобрено више од 4000 специјализација, министар здравља истакао је да је намера Министарства да се и у наредном периоду настави са запошљавањем здравствених радника, јер држава сада има реалне могућности и адекватне кадровске планове, који обезбеђују да не будемо у проблему са стручним и квалитетним особљем.

alt