Get Adobe Flash player

"Храни се правилно и буди здрав"

altУ сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут и Заводом за јавно здравље Шабац, Дом здравља Лозница и ове године у оквиру кампање „Октобар месец правилне исхране“ расписује конкурс намењен деци у предшколским установама и ученицима основних школа, за литерарни састав и ликовни раду– на тему: „Храни се правилно и буди здрав”.

Формирање правилних навика у исхрани је важно од најранијег узраста, посебно када је реч о редовности оброка током дана, разноврсности и количинама намирница које се користе у исхрани, начину њихове производње, транспорта, чувања и припреме. Циљ конкурса је да се подстакне здравственоваспитни рад у предшколским установама и основним школама на тему правилне исхране.

По три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I–IV разред основне школе и V–VIII разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе окружном заводу/институту за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „ЗА КОНКУРС–ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ”, до петка 6. октобра 2017. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи радови на нивоу округа биће достављени Центру за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”где ће се изабрати и промовисати најбољи дечји рад на тему Кампање, који ће бити штампан у виду постера у 2018. години и дистрибуиран у домове здравља.
Конкурс није наградног карактера
, већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено-васпитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу. Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено-промотивног материјала у циљу континуиране промоције правилне исхране.