Get Adobe Flash player

Успешна акција превентивних прегледа

altУ оквиру акције бесплатних превентивних прегледа коју у циљу ране дијагностике и промоције превенције организује Министарство здравља, у недељу 15.октобра од 8.00 до 16.00 часова, у заједничкој акцији Дома здравља и Опште болнице у Лозници,прегледано је 308 грађана, што је скоро два пута више грађана него у току прве недеље.

Овакав изузетан одзив грађана још једна је потврда значаја ове акције Министарства здравља, истовремено и потврда унапређења јавне свести о превенцији као најефикаснијем начину бриге о сопственом здрављу.

Министарство здравља овом приликом посебно се захвалило здравственим радницима који су учествовали у досадашњим акцијама бесплатних прегледа на посвећености и уложеном труду, као и многобројним грађанима који су се одазвали овој акцији.

Грађани Лознице, са или без здравственог осигурања, били су у могућности да без заказивања ураде ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене и обаве гинеколошке прегледе.

Акција бесплатних превентивних прегледа спроводиће се и у наредном периоду, најмање једном месечно, зато позивамо све грађане да искористе прилику и обаве бесплатне превентивне прегледе, и тиме позитивно утичу на своје здравље.

У Лозници је ангажовањем лекара специјалиста у пет ординација вршен ултразвучни преглед абдомена, у четири гинеколошке ординације обављани су прегледи од стране најбољих лозничких гинеколога.

Директорка Дома здравља др Бранка Красавац је ултразвучни кабинет и пацијенте само на кратко напустила током кратке конференције за медије поводом посете прим. др Душана Јовановића, представника Министарства здравља.

Могућност прегледа без здравствене књижице искористило је 21 наш суграђанин, обваљено је 172 ултразвучних прегледа, 58 гинеколошких преглдеа и узето је 78 узорака крви за ПСА.


altaltaltaltaltalt