Get Adobe Flash player

Лекарска слава

alt14.11.2017. По традицији, и ове године здравствени радници Дома здравља и Опште болнице Лозница, свечано су заједнички молитвом и свечаним ломљењем славског колача,обележили лекарску славу Свете Враче. Свети Козма и Дамјан сматрају се заштитницима лекарске професије и здравствене установе прослављају је као своју славу већ дуги низ година, прво у оквиру Здравстеног центра а сада као самосталне установе. Овај дан је био прилика да се покаже успешна заједничка сарадња која се огледа у свакодневном раду здравствених установа.

Према предању, Свети Козма и Дамјан, браћа по телу, помагали су и лечили људе, не тражећи заузврат ништа "ради добитка и богаћења, већ Бога ради", па су у народу познати и као свети бесребреници. Путујући по свету ширили су хришћанство и помагали људима на различите начине.

Све присутне званице поздравили су и пожелели добродошлицу директори Дома здравља и Опште болнице, дрБранка Красавац, др Милан Тодоровић, као и заменик градоначелника др Радован Дивнић.

Обележавању лекарске славе су поред лекара и других запослених присуствовали бројни гости - представници локалне самоуправе, као и представници других предузећа и установа.

altalt