Get Adobe Flash player

Светски дана борбе против дијабетеса

alt17.11.2017.Екипа здравствених радника Саветовалишта за дијабетес и Превентивног центра Дом здравља „Др Миленко Марин", поводом данa борбе против дијабетеса у Здравственој станици у Лешници заинтересованим грађанима контролисала је крвни притисак и ниво шећера у крви, а по процени лекара код одређених пацијената прегледан је и гликолизирани хемоглобин.

Акцији се одазвало двадесет пет мештана Лешнице и околине којима су поред прегледа давани и савети о понашању, исхрани, физичкој активности, коришћењу лекова, мерењу нивоа шећера у крви. Одржане су радионице у групама са особама које користе инсулин као и са онима који нису оболели а имају повећан ризика за обољевање.

Град Лозница је и овом приликом подржао активност Дома здравља .

Ово је само једна од акција које ће Дом здравља спроводити најпре у месним заједницама где нема лекара а онда и у другим месним заједницама на територији града.

Др Милош Радојчић који је веома посвећен раду у Саветовалишту за дијабетес одржао је занимљиву презентацију за грађане која је веома лепо прихваћена и на крају су имали могућност да се са информишу о конкретним здравственим проблемима, др Дарко Тешмановић је ученицима основне школе у Лешници представио дијабетес као болест која може да се наследи па али и на могућност и утицај здравих животних стилова на превенцију и даљи ток болести.

Саветовалиште за дијабетес у Дому здравља у Лозници ради сваког другог уторка од 11 часова, а прегледи се могу заказати сваког радног дана на број телефона 877 378.

https://www.youtube.com/watch?v=8U0Jp42VU-E

http://www.who.int/diabetes/country-profiles/srb_en.pdf?ua=1

altalt

altalt