Get Adobe Flash player

Бесплатни превентивни прегледи

altУ трећој акцији бесплатних превентивних прегледа под покровитељством Министарства здравља, у тимском раду Опште болнице и Дома здравља Лозница обављена су 602 прегледа.

У недељу су рађени циљани дијагностички прегледи и то УЗ абдомена, контрола хормона штитне жлезде и мамографија за жене изнад 50 година, али су се управо због специфичности дијагностике ови прегледи радили према потреби и индикацијама јер је сво грађанство најпре имало општи преглед, па тек онда по потреби неки од понуђених. Током акције, уз општи преглед, урађено је 110 мамографија, 256 ултразвучних прегледа абдомена, а код 236 особа узет је узорак за контролу хормона штитне жлезде (ФТ4 и ТСХ).

Прим. др Душан Јовановић, испред Министарства здравља, при обиласку акције превентивних прегледа у Лозници изнео је опажање да су и претходна два пута и сада прегледи организовани на професионалном нивоу.

Мислим да је акција уродила плодом, сваки пут из акције у акцију имамо све више пацијената. Људима одговара да је то недеља јер не иду на посао, затим не иду по упуте код изабраног леката опште праксе. Могу да се прегледају и без здравствене књижице уз личну карту и најшири дијапазон људи користи могућност бесплатних превентивних прегледа. Ми смо очекивали и мањи број пацијената, али је овакакв одзив више него добар и ми смо задовољни, ако су нам и пацијенти корисници ових услуга, задовољни. – рекао је прим. др Душан Јовановић, приликом посете Лозници.

Заменик градоначелника др Радован Дивнић је такође посетио здравствене раднике и уверио се да акција протиче на најбољем организационом нивоу.

- Сада смо се још једном уверили колико је значајно да Дом здравља и болница имају добру техничку опремљеност поред кадрова који су на располагању пацијентима.

Директорка Дома здравља др Бранка Красавац, навела је да је aкција превентивних прегледа за грађане протекла по плану уз велико интересовање грађанства, и да су све похвале упућене на организацију, квалитет услуге и љубазност особља.


alt

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt