Get Adobe Flash player

Беслатни превентивни прегледи

alt26.01.2018.Â У недељу 28.јануара, Општа болница и Дом здравља „Др Миленко Марин“Лозница организују   акција бесплатних превентивних прегледа.

Акција се спроводи у временском термину од 8 до 16 часова у згради Дома здравља (зграда поликлинике), улаз поред Хитне службе Дома здравља.

На првом спрату ће обављати евидентирање пацијената, тријажа и лабораторијске анализе тумор маркера гастроинтестиналног  тракта CEA и  CA 19-9, на другом спрату у кабинету за ултарзвук – ултарзвук абдомена. Мамографија ће се обављати у Служби за рендген дијагностику болнице.

Ово је пета акција бесплатних превентивних прегледа у оквиру којих је, до сада, прегледано више око 1.500 грађана Лознице.  Министарство здравља и здравствене установе Лознице позивају грађане да и ове недеље учествују у акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Овим поводом је организована конференција за медије на којој су говорили др Бранка Красавац, директорица Дома здравља и др Милан Тодоровић в.д. директор болнице.

Посебно се позивају грађани који немају здравствено осигурање и оне који до сада нису искористили ову погодност на брже прегледе у току претходних акција.

Прегледи су бесплатни и сви  заинтересовани их могу  обавити на дан акције без претходног заказивања и поседовања здравствене легитимације.

altalt