Get Adobe Flash player

"Оставите цигарете"

alt31.01.2018. Дом здравља „Др Миленко Марин“ обележио је на оригиналан начин 31.јануар Национални дан борбе против дуванског дима. Др Дарко Тешмановић, спец.социјалне медицине, начелник Патронажне службе, представио је на конференцији за медије у Србији јединствену апликацију „Оставите цигарете“ за мобилне уређаје, која се бесплатно може преузети а намењена је лакшем остављању цигарета.

Апликација је настала према идеји Др Дарка Тешмановића, спец.социјалне медицине уз волонтерско ангажовање програмера Жељка Ковачевића и дизајнера Соње Стојчевски.

Апликација поред здравствено едукативног дела садржи и игрицу која има за циљ да скрене пажњу и предупреди узимање цигарете. Такође у једном делу је постоји могућност израчунавања и финансијске уштеде као бенефита, као и процену спремности да се уђе у процес одвикавања од дувана.

Престанак пушења у великој мери зависи од мотивације пушача и запослени у здравству проналазе различите механизме како би помогли људима који су заинтересовани да реше овај проблем.

Поред ове апликације из Превентивног центра подсетили су и на свој дугогодишњи рад са грађанима у Саветовалишту за одвикавање од дувана. Од 2005. године саветовалиште је доступно грађанима, радним данима од 7 до 15 часова.

Традиционално Дом здравља је и овај пут имао подршку Црвеног крста Лозница.

https://www.youtube.com/watch?v=ZO7mX5Es3eY

Апликација за мобилне апарате за одвикавање од дувана:

alt

alt

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.darko.ostavitecigarete