Get Adobe Flash player

Акција превентивних прегледа, 7.дан

alt

26.03.2018.Седмог дана акције бесплатних превентивних прегледа, коју иницира Министарство здравља а у Лозници организују Општа болница и Дом здравља, циљу ране дијагностике и превенције болести, поново је забележени зузетно добар одзив грађана.

Од 08 до 16 часова, уз одличну организацију, укупно је 233 грађана обавило је превентивни преглед – 96 лица преглед младежа, 164 је урадило ултразвук стомака, а 83 жене су биле у прилици да обаве и гинеколошке прегледе.

Као и у досадашњим акцијама директорка Дома здравља др Бранка Красавац је поред организационих активности обављала ултразвучне прегледе абдомена у Кабинету за ултразвук, као и в.д.директор Опште болнице др Милан Тодоровић, који је обављао гинеколошке прегледе.

Др Борка Грубор, посланик у Народној скуштини Републике Србије, такође је подржала акцију и за викенд је искористила дан између две седнице скупштине да би са својим колегама из Дома здравља и Опште болнице обављала превентивне прегледе.

Значајно интересовање грађана за овом акцијом представља и најбољу потврду јачања јавне свести о значају превенције и превентивних прегледа за очување здравља.

Код више грађана превентивним прегледом превенирано је озбиљно обољење, што представља и најзначајнији резултат ове акције.

Здравствене установе ће у сарадњи са Министарством здравља у складу са исказаним интересовањем грађана за бесплатним прегледима наставити да организује и спроводи исте, а посебан акценат ће бити дат превенцији канцерогених обољења, у оквиру кампање "Рак је излечив".

Дом здрављаи Општа болница као и Министарство здравља, уз велику захвалност грађанима на подршци овој акцији, и овога пута посебну захвалност исказују свим здравственим радницима, лекарима, медицинским сестрама и техничарима који су учинили све да грађани брзо и ефикасно обаве прегледе.

altalt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt