Get Adobe Flash player

Велико интересовање за превентивне прегледе

alt22.04.2018. И осмог дана акције бесплатних превентивних прегледа коју спроводе Дом здравља и Општа болница у Лозници а покреће Министарство здравља у циљу ране дијагностике и превенције болести забележен је висок одзив грађана - до 16 часова офталмолошке и кард иолошке прегледе, анализе и тумор маркере штитне жлезде и простате, обавило је 183 грађана, пружено је 369 здравствених услуга.

Прегледи су се одбављали у 7 амбуланти распоређених на више пунктова: у просторијама амбулантног дела Службе за интерну медицину и Службе опште медицине и у Служби за офталмологију.

У превентивне сврхе проверавана је оштрина вида, очног притиска и очног дна, и обављено је укупно 119 офталмолошка прегледа.

112 суграђана подвргло се процедури узимања узорка крви за лабораторијске анализе на проверу хормонског статуса штитасте жлезде и тумор маркера просте. После обављених анализа, за оне чије утврђене вредности буду ван референтног опсега - биће препоручен даљи специјалистички надзор (праћење и дијагностика).

Интернисти су извршили 138 специјалистичких прегледа, који је подразумевао и мерење крвног притиска и електрокардиограм, а 9 пацијената је било упућено на кардиолошки преглед - урађено је 9 ултразвучних прегледа срца, а заказане су и спроведене и додатне дијгностичке процедуре (тест оптерећењa, ерго тест, ехо срца и холтер мониторинг) по степену хитности и у току наредног периода.

Директорка Дома здравља др Бранка Красавац захваљује ангажованим здравственим радницима на уложеном труду и посвећености, а грађанима на подршци и стрпљењу и сходно великом интересовању грађана и повећаном степену јавне свести о значају превенције, Дом здравља и Општа болница ће и у наредном периоду наставити да кроз организовање оваквих и сличних акција и друге активности, посебну пажњу посвећује превенцији и раној дијагностици болести.

altaltaltaltaltaltalt