Get Adobe Flash player

Здрави зуби у здравој породици

alt16.05.2018.Служба за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља Лозница и ове године традиционално обележава XVIII"Недељу здравља уста и зуба" едукацијом за предшколце и ученике основних и средњих школа.

Ове године Недеља здравља уста и зуба" се обележава од 14. до 20.маја под слоганом "Здрави зуби у здравој породици". Слоган кампање указује на значај породице у формирању здравих стилова живота и активном односу према очувању оралног здравља.

Др Гордана Драгутиновић и др Зора Новаковић су у основној школи „Свети Сава“ у Липничком Шору са др Јованом Јововић одржале предавње за ученике од првог до осмог разреда, а потом је одржан квиз за четврти и пети разред. Сви ученици њих око 350 добили су четкицу за зубе поклон Црвеног крста Лозница, а најбољи у квизу знања интерденталне четкице.

"У току је и конкурс ликовних и литерарних радова на тему "Осмехни се здраво" подсетила је др Драгутиновић на конференцији за медије овим поводом и додала да ће најбољи радови бити награђени денталним четкицама а најбољи међу најбољим радовима у Србији има прилику да буде штампан у виду плаката за следећу 19.недељу здравља уста и зуба.

Превентивна предавања о здрављу уста и зуба организована су основним школама Кадињача, Анта Богићевић и у школама у Зајачи, Драгинцу, Лешници, Јадранској Лешници, Бањи Ковиљачи и свим средњим школама. Такође и у служби стоматологије у току су прегледи шестогодишњака за полазак у први разред. Једном недељно, средом стоматолог одлази у саветовалиште за децу у службу педијатрије.

Недељу здравља уста и зуба подржали су активним учешћем на терену начелник службе др Зоран Симеуновић, специјалиста оралне хирургије и шеф одсека превентивне и дечије стоматологије др Славољуб Станојевић специјалиста ортопедије вилице.

altaltaltaltalt