Get Adobe Flash player

Mајскa акцијa бесплатних специјалистичких превентивних прегледа

alt18.05.2018.Под покровитељством Министарства здравља у Општој болници и Дому здравља у недељу, 20. маја 2018. године, од 8 до 16 часова биће организована девета акција бесплатних превентивних прегледа коју је покренуло Министарство здравља у септембру прошле године. Акција је усмерена превасходно на лица без здравственог осигурања, и тог дана је прилика да потпуно бесплатно, без заказивања провере своје здравствено стање.

Овога пута поред дерматолошких прегледа младежа, обавиће се и лабораторијско узорковање материјала за анализирање триглицерида и холестерола. На располагању ће бити и интернистички општи преглед којим ће корисници моћи да обаве ЕКГ и ТА, а по потреби и процени лекара обављаће се кардиолошки прегледи и даља дијагностика.

При доласку на превентивни преглед потребно је јавити се на инфо пулт на првом спрату Дома здравља (улаз поред Службе хитне медицинске помоћи)због регистрације и даљег упућивања на понуђене прегледе.

За пацијенте који намеравају да обаве лабораторијски преглед холестерола и триглицерида, због валидности резултата - препорука: уздржавати се од конзумирања хране најмање 12 часова, почев од вечерњих сати уочи прегледа и не обедовати ујутру на дан прегледа.

alt