Get Adobe Flash player

Светски дан срца 2018.

alt27.09.2018.Још једна успешна превентивна акција Дома здравља поводом Светског дана срца.Традиционално партнери су били Црвени крст Лозница и продавница здраве хране "Босиљак" из Лознице.
Поред бесплатних превентивних прегледа (крвни притисак, холестерол, триглицериди и ниво шећера у крви) које је  обавило 40 грађана, обиље различитих промотивних лифлета и савети лекара) грађани су имали могућност да дегустирају органску храну коју су за ову прилику припремили као идеје за здрав оброк из СТР"Босиљак".
Волонтери Црвеног крста су поред промотивних материјала на тему здравих стилова живота грађанима делили јабуке као симол здравља.
Акцију здравствених радника подржао је градоначелник Лознице, господин Видоје Петровић са сарадницима као и директорица Дома здравља, др Бранка Красавац са главном сестром Драгицом Пантелић.
Сви заинтересовани грађани су имали могућност да провере свој здравствени статус али и да дају обећање себи и свом срцу да ће мењати навике за које сматрају да лоше утичу на њихово здравље.
Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смрти и инвалидитета у свету. Да би се то променило, људи треба да обећају да ће утицати на четири главна фактора ризика (употреба дувана, неправилна исхрана, физичка неактивност и штетна употреба алкохола).
Мале промене у животном стилу могу утицати на здравље нашег срца. Престанак пушења, правилна исхрана, 30 минута физичке активности дневно може да помогне у превенцији болести срца и крвних судова.

altaltaltalt