Get Adobe Flash player

У недељу наставак акција бесплатних превентивних прегледа

altУ недељу 28.10.2018.године у периоду од 08 до 16 часова, Дом здравља „Др Миленко Марин“и Општа болница Лозница, на иницијативу Министартсва здравља, организују једанаесту акција бесплатних превентивних прегледа.

Грађани ће имати могућност да без заказивања и без здравственог осигурања, односно здравствене легимитимације обаве ултразвучни преглед абдомена и мамографски преглед дојки за особе женског пола, лабораторијске анализе (холестерол и триглицериди).

 

Као и до сада у згради поликлинике Дома здравља напрвом спрату (улаз поред Службе хитне медицинске помоћи), евидентираће се пацијенти и упућивати на лабораторијске анализе, и даље лекарске прегледе.

Након превентивних прегледа, сваки пацијент ће добити извештај о здравственом стању, и обавешење када се преузимају резултати анализа, а они грађани код којих резултати одступају од референтних вредости, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и евентуално лечење.

Менаџмент Дома здравља и опште болнице Лозница позивају грађане на здравствене превентивне у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, јер су ови прегледи намењени свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања.