Get Adobe Flash player

Превентивни прегледи

altУ оквиру акције "Дан отворених врата здравствених установа" коју је у недељу, на Светски дан здравља, покренуло Министарство здравља а у Лозници заједнички спровели Дом здравља и Општа болница, укупно 168 грађана обавило је превентивни преглед и пружене су 553 здравствене услуге. Добар одзив грађана, као и током свих досадашњих акција превентивних прегледа, током којих је 3.030 грађана обавило преглед, најбоља је потврда унапређења јавне свести о значају превенције као најбоље мере за очување здравља.

У недељу су сви грађани, и они без здравственог осигурања, били у прилици да обаве ОРЛ и инетрнистичке прегледе, односно измере крвни притисак и ураде ЕКГ, и провере ниво шећера у крви. Поред тога грађани су могли да се о очувању сопственог здравља консултују са лекарима, посаветују се о здравственим тегобама, терапијама, превенцији....

У складу са великим интересовањем грађана, акција "Дан отворених врата здравствених установа " биће настављена и у наредном периоду.

Менаџмент Дома здравља и овим путем захваљује свим грађанима на подршци овој акцији, а здравственим радницима на уложеном труду.

alt