Get Adobe Flash player

Превентивни прегледи у Лешници

alt9.04.2019.У склопу активности обележавања Светског дана здравља и доступности примарне здравствене заштите  у Здравственој станици у Лешници су у уторак организовани превентивни прегледи.

Дом здравља „Др Миленко Марин“ једеном месечно организује бесплатне превентивне преглед за све грађане без обзира на здравствено осигурање а данас је поред те акције која је била у недељу а поводом Светског дана здравља, организовао акцију у здравственој амбуланти у Лешници.

Активност здравствених радника Превентивног центра и Саветовалишта за дијабетес подржала је директорка Дома здравља, др Бранка Красавац, као и главна сестра Драгица Пантелић.

Дом здравља има 17 издвојних објеката по целој територији Града Лознице чиме је доступност примарном здравственом заштитом доведена на ниво за који се залаже СЗО свуда у свету.

Др Милош Радојчић, руководилац саветовалишта за дијабетес одржао је предавање за грађане у здравственој станици у Лешници. Поред бесплатних превентивних прегледа  и провере нивоа шећера у крви, грађани су могли да се о очувању сопственог здравља консултују са доктором и да се посаветују о здравственим тегобама, терапијама, превенцији....

Ове године Светски дан здравља посвећен је доступности здравственој заштити и обележава се под слоганом „Здравље за све”.

altaltalt