Get Adobe Flash player

„Oрално здравље чувамо од најранијег узраста”

Недеља здравља уста и зуба обележена је бројним активностима у којима су учествовали стручна јавност, али и општа популација. Носиоци и координатори активности током Недеље здравља уста и зуба на нивоу Града Лозница,сваке године је Служба стоматолошке заштите Дома здравља, уз активно учешће локалне заједнице, приватног сектора и удружења грађана.

У оквиру Кампање се спроводи и конкурс за избор најбољих литерарних састава и ликовних радова намењен деци у вртићима и ученицима основних школа, који има за циљ подстицање здравственоваспитног рада у вртићима и основним школама на тему оралног здравља.

altОпште препоруке за очување оралног здравља које се пласирају у оквиру ове кампање нису усмерене само на значај одржавања адекватне хигијене и редовних посета стоматологу, већ обухватају и препоруке за смањење уноса шећера, безбедно физичко окружење, а подстиче се и укључивање порука о утицају конзумирања алкохола и пушења на орално здравље.

Дом здравља‘’Недељу здравља уста и зуба ’’традиционално обележава у трећој недељи маја, а ове године је од 13. до 19.маја под слоганом„Oрално здравље чувамо од најранијег узраста“.

Поводом ове недеље смо поред организационих састанака интензивирали здравствено васпитни рад: предавање у ОШ „Анта Богићевић“ Лозница са трибином и здравствено васпитне изложбе у свим чекаоницама за стоматолошку здравствену заштиту деце и младих.

Спроведена је едукација ученика првог разреда и промоција здравих стилова живота уз поделу четкица за оралну хигијену ученицима, а које су донација доктора стоматологије Бориса Спајића који је и едукатор ове године.

alt

altaltalt