Get Adobe Flash player

"Оснажимо родитеље, омогућимо дојење"

altСветска недеља дојења је глобална кампања која се обележава у око 150 земаља света, кроз различите активности. Њен циљ је да јача друштвену свест о значају и предностима дојења и да обезбеди подршку дојењу, а тиме унапреди и заштиту здравља мајке и детета.

Светска недеља дојења 2019. године обележава се од 1 до 7. августа под слоганом "Оснажимо родитеље, омогућимо дојење".Уобичајено је мишљење да је дојење искључиво мајчински свет, али да би дојење било успешно улога оца, партнера је веома значајна. Тата је важан како за дете, тако и за мајку.Подршкa оба родитеља и оснаживање је од виталног значаја како би се успоставило и одржало дојењe.

Бројне активности у циљу промоције и подршке дојења треба да омогуће остваривање циља Светске здравствене скупштине – најмање 50 % искључиво дојене деце до 2025. Да бисмо омогућили дојење, сви морамо да га штитимо, промовишемо и подржавамо.

Служба за поливалентну патронажу Дома здравља Лозница ће током целе недеље интензивирати рад на терену,промовишући дојење као најбољи, најједноставнији и најадекватнији начин исхране беба.

altalt