Get Adobe Flash player

У недељу 03. новембра наставак акције бесплатних превентивних прегледа

alt01.11.2019.

Aкција бесплатних превентивних прегледа коју Министарство здравља спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, биће настављена у недељу, 03. новембра, од 8 до 16 часова, у више од 215 здравствених установа наше земље.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да обаве офталмолошки и неуролошки преглед, мамографски и лекарски преглед са ЕКГ-ом као и контрола нивоа шећера у крви.

Значај ове акције Министарства здравља као и унапређење јавне свести о значају превенције најбоље потврђује податак да је током претходних петнаест дана акције бесплатних превентивних прегледа, више од 325.000 грађана Србије обавило превентивне прегледе а од тог броја неколико хиљадa њих упућено је на даљу дијагностику.

Др Бранка Красавац и др Милан Тодоровић, директори здравствених установа у Лозници и овим путем позивају грађане да учествују у недељној акцији, и обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.