Get Adobe Flash player

Нова опрема за Дом здравља

alt29.11.2019. Министар здравља др Златибор Лончар уручио је данас уговоре о финансирању и реализацији пројеката усмерених на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити за домове здравља, укупне вредности 270.000.000 динара.
Уручујући директорима домова здравља уговоре о бесповратним финансијским средствима, министар је истакао је да је чврсто опредељење министарства здравља да се квалитет здравствене услуге у примарној здравственој заштити додатно унапреди.

„Обилазио сам читаве ове године домове здравља широм наше земље, у местима где никада ни један министар здравља није био, јер нам је намера била да и кроз директан разговор са запосленима и пацијентима ових установа урадимо анализу функционисања ових здравствених установа, њихових кадрова, коришћења постојећих просторних капацитета и потенцијала медицинске и друге опреме, пре него што пређу под надлежност министарства, од 1.јануара. И сада знамо конкретно и прецизно шта сваком дому здравља у Србији недостаје, шта треба да се уради, шта да се реновира, или набави од опреме. И све ћемо то да решимо, јер имамо средства и имамо знања. Ови грантови су само први корак у том правцу, у циљу подизања квалитета услуга домова здравља. Али будите сигурни, да ћемо, са друге стране, увек инсистирати на одговорном управљању домовима здравља, на домаћинском и професионалном пословању, на труду и посвећености, и нећемо толерисати нерад, неактивност и неангажованост. Стога још једном честитам свима који су данас добили значајна финансијска средства, и позивам их да одмах крену у реализацију пројекта за које су добили грантове. Ја ћу наставити да обилазим домове здравља и друге здравствене установе наше земље и у наредном периоду, и наставићемо да улажемо у ове здравствене установе, наставићемо да у њима запошљавамо младе лекаре, да им омогућавамо специјализације, јер желимо да у сваком делу Србије, у сваком дому здравља грађанима буде доступна квалитетна и ефикасна здравствена услуга“ рекао је министар здравља.alt

Директорица Дома здравља др Бранка Красавац је била на додели и потписивању гранта са Министарством здравља за пројекат Унапређење здравља жена“Иницијатива за здравље“, који ће се спроводити у Лозници.