Get Adobe Flash player

"Лозница најбољима"

altУ уторак 2.јуна у посети Дому здравља Лозница, Општој болници Лозницаи Здравственој установи "Апотека Лозница" била је делагација града Лозница, заједно са 18 чланова тима пројекта "Лозница у будућности", који се спроводи у оквиру програма "Лозница најбољима". Посета је у склопу обилазка јавних предузећа и установа са циљем да се млади стручњаци који учествују у том пројекту упознају са надлежностима и радом.

Програм "Лозница најбољима", у оквиру којег је недавно започета и реализација пројекта "Лозница у будућности" осмислио је градоначелник Лознице Видоје Петровић, са циљем да се млади и образовани људи са факултетском дипломом и просечном оценом 9,00 и већом врате у свој родни град како би подигли капацитете Градске управе и допринели развоју Лознице у свим областима.

На јавни позив "Лозница најбољима" за непуних месец дана јавило се укупно 87 кандидата од којих су 12 доктори наука или на докторским студијима, 32 са дипломом мастер студија и остали са завршеним основним студијама.

У складу са тим и по протоколу о посети установама и јавним предузећима у Лозници добродошлицу су им пожелеле др Бранка Красавац директорица Дома здравља, директорица Здравствене установе "Апотека Лозница", магистар фармације Мирјана Манојловић и испред Опште болнице Лозница, Драгана Митровић.

Млади људи су се упознали са делатношћу здравствених установа у Лозници, организационом структуром и људским ресурсима, капацитетима и надлежностима и на крају са плановима.

После презентација се у академској атмосфери одвијала дискусија, млади људи су имали бројна питања и показали велику заинтерсованост за фунционисање и планове у здравству, а на крају се захвалили и посету завршили обиласком установа.