Get Adobe Flash player

Град помаже службу стоматологије

alt19.06.2020.Дом здравља Лозница, тачније Стоматолошка служба, добила је од Града Лозница вредну донацију – 5 милиона динара за куповину медицинске опреме неопходне за ефикаснији рад у сали оралне хирургије. Реч је о савременој оперативној столици, са свом пратећом медицинском опремом за рад (лампе за операциону салу, комплети орално хируршких сетова, електро нож, терапеутске столице и стоматолошке столице, сталци, аутоклав за брзу и безбедну стерилизацију у сали, пакерица за стерилисан материјал, асистина за подмазивање инструмената, турбине, колењаци, микромотор, хидраулична преса за кивете, оклудатори, артикулатори, клешта, полуге и остали потрошни материјал неопходан за рад).

Моје задовољство је тим пре веће, што у тренутку када Дом здравља поново преузима Министарство здравља, имамо ситуацију да локална самоуправа и даље својим финансијских средствима покушава да обезбеди оптималан ниво здравствене заштите за све своје грађане - рекла је директорица Дома здравља др Бранка Красавац.

Др Зоран Симеуновић, начелник Стоматолошке службе у Дому здравља и специјалиста оралне хирургије истакао је да ће ово опремање сале, изузетно значити не само грађанима Лознице већ ће бенефите имати и житељи Љубовије, Малог Зворника и Крупња који овај облик здравствене заштите остварују једино у Дому здравља Лозница.

Пацијенти ће овом обновом медицинске опреме имати много ефикаснију, безбеднију и квалитетнију услугу. У целом субрегиону ово је једина сала у којој се обављају интервенције оралне хирургије. Др Зоран Симеуновић је током протекле године обавио 6.461 хируршку интервенцију.

Град Лозница доста улаже у побољшање како секундране тако и примарне здравствене заштите наших суграђана.