Get Adobe Flash player

Др Бранка Красавац добитница награде "Капетан Миша Анастасијевић"

alt7.05.2021.У Археолошком парку "Виминацијум" додељене су у петак, националне награде "Капетан Миша Анастасијевић". Ово признање додељује се већ више од две деценије са циљем афирмације пословног и друштвеног амбијента Србије.
Национално признање "Капетан Миша Анастасијевић" добила су 22 најуспешнија предузетника, привредника, здравствена, културна и научна радника.
Директорка Дома здравља Лозница, др Бранка Красавац добитница је овогодишње награде "Капетан Миша Анастасијевић" за пожртвованост и изузетне резултате у борби против пандемије Ковид 19.
"Ово је награда свих нас у Дому здравља Лозница јер смо у условима пандемије успели да покажемо да нам је заштита здравља и живота грађана превосходни приоритет а професионална дужност и обавеза према здрављу, истовремено императив и привилегија.

Ми смо се посветили не само суочавању и изазовима лечења ковид инфекција, где је у ковид амбуланти од 17.03.2020.године до данас обављено 40.134 прегледа пацијента, већ и превенцији болести - имунизацијом становништва. Проналазак вакцина против ове болести као најделотворнијег решења омогућава бољу здравствену заштиту и оно што је најважније већу могућност да сачувамо људске животе. У том погледу oд 8.јануара када је почела имунизација на више пунктова у Лозници вакцинисали смо I дозом 21.496 лице и II дозом 11.558. Укупно је дато 33.054 доза вакцина.

Радили смо ове године и са смањеним капацитетом у људским ресурсима јер је у трећем таласу пандемије у Дому здравља Лозница, инфицирано вирусом 53 запослених.

Веома ми је драго и поносна сам што су препознати рад, вредности, труд и залагања Дома здравља. Иза овог признања стоји цео тим од преко 300 запослених који са одличном организацијом менаџмента, преко 17 лекара у тријажи је ангажовано од 17. марта до данас и 19 медицинских сестара и техничара од којих су неки волонтери и данас и 12 лабораната, а на педијатрији где такође постоји тријажни пункт за децу и младе је ангажовано 12 лекара и 16 медицинских сестара (стално запослени и волонтери) који свакодневно брину о здрављу наших грађана.

У болници у Батајници 5 наших лекара било је ангажованао месец дана, један лекар два месеца. И ако лекари са примарног нивоа и од првог дана у ковид амбуланти врсни професионалци су се одлично уклопили и брзо снашли на раду на секундарном нивоу."

Пројекат "Пут ка врху" започет је пре двадесет једну година, са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије, следећи пример капетена Мише Анастасијевића. Пројекат су покренули "Медија инвент", Београдски и Новосадски универзитет.
"Бити успешан, једна је од највећих врлина коју имају само ретки, изабрани. Они чине нашу пословну елиту, као што је Миша припадао пословној аристократији. Нема већег добра и постигнућа у животу појединца, од тога да останете добро име у своме народу", каже проф. Радован Пејановић, председник жирија ове престижне награде.