Get Adobe Flash player

Светски дан хране – наградни конкурс

poster za konkurs ishrana 2015У оквиру обележавања Светског дана хране, 16. октобра 2015. године, и кампање Октобар месец правилне исхране у 2015. години, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” заједно са мрежом института/завода за јавно здравље расписује наградни конкурс за децу у вртићима и ученике у основним школама. Конкурс се расписује за литерарни састав и ликовни рад на тему „ПРАВИЛНА ИСХРАНА – ОД ЊИВЕ ДО ТАЊИРА”


Детаље конкурса преузмите овде.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ„ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ“

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

МРЕЖА ИНСТИТУТА/ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 

РAСПИСУЈУ КОНКУРС

 

за литерарни састав и ликовни рад

у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране 2015.године и

обележавања 16. oктобра „Светског дана хране“ – на тему:

 

„ПРАВИЛНА ИСХРАНА – ОД ЊИВЕ ДО ТАЊИРА”

 

Конкурс је намењен деци у вртићима и ученицима основних школа у Републици Србији. Формирање правилних навика у исхрани је важно од најранијег узраста, посебно када је реч о редовности оброка током дана, разноврсности и количинама намирница које се користе у исхрани, начину њихове производње, транспорта, чувања и припреме. Савремен начин живота донео је и промену у начину исхране који карактеришу нередовни оброци, већи унос тзв.брзе хране, мањи унос поврћа и воћа. Циљ активности кампање је информисање и стицање знања, формирање исправних ставова и понашања у вези са здрављем и правилним навикама у исхрани најшире популације, а посебно деце и младих. 

По три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I–IV разред основне школе и V–VIII разред основне школе, вртићи и школе могу да доставе окружном заводу/институту за јавно здравље, Центру за промоцију здравља, са назнаком „За наградни конкурс Октобар месец правилне исхране”, до петка 9. октобра 2015. године.

 

Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, формата максимално до 35 пута 50 cm. Најбољи радови на нивоу округа биће достављени Центру за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”до 16. октобра 2015. године који ће изабрати набоље радове на националном нивоу.